Κλείστε ραντεβού στο phone-icon 2410 257818
image-152707-kataraktis-image.jpg?1441955038259

ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ​Ο χειρουργός οφθαλμίατρος Γεώργιος Σαλγκάμης διαθέτει πολυετή εμπειρία στην αντιμετώπιση του καταρράκτη, έχοντας πραγματοποιήσει χιλιάδες επεμβάσεις με φακοθρυψία.

​Είναι επιστημονικός συνεργάτης του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, όπου χειρουργεί με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας. Επιπλέον, χρησιμοποιεί αποκλειστικά ενδοφακούς με κορυφαία οπτικά χαρακτηριστικά, ώστε να μπορεί να σας εγγυηθεί άριστα αποτελέσματα.

​Τι είναι ο καταρράκτης;

Στο εσωτερικό κάθε ματιού και πίσω από την ίριδα υπάρχει ένας διαφανής φακός. Κύρια αποστολή του είναι η εστίαση των φωτεινών ακτίνων πάνω στον αμφιβληστροειδή χιτώνα. Η προοδευτική θόλωση του διαφανούς φακού του ματιού λέγεται καταρράκτης.

Ποια είναι τα συμπτώματα του καταρράκτη;

Συνήθως, τα συμπτώματα που παρουσιάζει ο ασθενής είναι θολή και ασαφής όραση, κυρίως στο έντονο φως, καθώς και εξασθένηση της αντίληψης των χρωμάτων. Επίσης, ορισμένοι ασθενείς μπορεί να παρουσιάζουν βελτίωση της κοντινής όρασης χωρίς γυαλιά, αλλά μεγάλη επιδείνωση της μακρινής όρασης.

Πώς αντιμετωπίζεται ο καταρράκτης;

Η θεραπεία του καταρράκτη γίνεται με φακοθρυψία.

Πότε πρέπει να χειρουργείται ο καταρράκτης;

Η άποψη πως ο καταρράκτης πρέπει να «ωριμάσει» δεν ισχύει. Η επέμβαση, μάλιστα, είναι ευκολότερη και ασφαλέστερη, όταν ο καταρράκτης δεν είναι ιδιαίτερα «σκληρός».

Πώς γίνεται η επέμβαση;

Η σύγχρονη τεχνική για την αφαίρεση του καταρράκτη ονομάζεται φακοθρυψία. Από μια μικρή τρύπα περίπου 2 mm, με τη βοήθεια των υπερήχων, αφαιρούμε το θολωμένο φακό και κατόπιν τοποθετούμε έναν νέο ενδοφακό, που παραμένει στο εσωτερικό του ματιού.

Ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ των ενδοφακών που χρησιμοποιούνται στην επέμβαση του καταρράκτη;

Η ποιότητα και το πραγματικό κόστος των ενδοφακών που χρησιμοποιούνται στην επέμβαση του καταρράκτη διαφέρουν σημαντικά.
Ο γιατρός έχει εμπειρία πολλών ετών και, έχοντας πραγματοποιήσει χιλιάδες επεμβάσεις με φακοθρυψία, χρησιμοποιεί μόνο ενδοφακούς με κορυφαία οπτικά χαρακτηριστικά και, έτσι, μπορεί να σας εγγυηθεί άριστα αποτελέσματα.

Ο γιατρός είναι επιστημονικός συνεργάτης του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, όπου χειρουργεί με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας.


Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες για τον καταρράκτη εδώ
Για ραντεβού, επικοινωνήστε μαζί μας στο 2410 257818.